In memoriam: Rinus Ravestein (oud-voorzitter VVH) - VVH Velserbroek

In memoriam: Rinus Ravestein (oud-voorzitter VVH)

22 oktober 2022 18:00

Rinus Ravestein heeft veel betekend voor VVH

Deze week werd bekend dat oud-voorzitter en VVH-prominent Rinus Ravestein vorige week is overleden.

Hij was drager van de gouden speld van de KNVB en van de Haarlemse gemeentelijke penning van verdienste, en was lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Vandaag was de uitvaart.

Rinus was vanaf 1972 13 jaar voorzitter van onze club, en heeft in die jaren veel voor VVH betekend. Op onze pagina Clubhistorie is in het Jubileumboek 75-jarig bestaan (1981) veel over die periode terug te lezen.

Rinus werd in 1969 lid van VVH. In het seizoen 1972-1973 is hij voorzitter geworden. Hij volgde toen H.P. Duinker op. De functie van voorzitter heeft hij bekleed t/m seizoen 1984-1985.

Onder zijn voorzitterschap is in 1975 de eerste steen gelegd voor het nieuwe clubhuis van VVH, dat in 1976 werd geopend.

Verder heeft Rinus met Cees Guliker het bekende Coca Cola Haarlem Cup toernooi uitgebouwd, wat later bekend  is geworden onder de naam: Expert Sport Nederland. Ook was Rinus Ravestein samen met Simon Paagman een van de organisatoren van het Haarlems Dagblad Cup toernooi.

Wij zijn Rinus veel dank verschuldigd, en wensen zijn familie en vrienden veel sterkte bij dit verlies.

Het Bestuur van VVH/Velserbroek

Bestuur_in_1981_600p-breed.JPG
Het Bestuur in 1981:  v.l.n.r. Ed Broertjes, Cees Guliker, Ed Paardehaar, Rinus Ravestein (voorzitter), Evert Duk, en Gerard Rietdijk. VVH vierde in dat jaar het 75-jarig bestaan van de club.

Nieuwe_clubhuis_VVH_geopend_in_1976.JPG
Het nieuwe clubhuis in 1976.

Overlijdens-advertentie_Rinus_Ravestein_-_aangepast.jpeg