M. (Manuel) Uijttewaal

Accommodatie

Onbekend

Op een troosteloos verlaten sportpark traden de mannen van coach De Vries aan tegen de runner-up vv Zwanenburg.

Vanaf het begin was Zwanenburg feller en balvaster dan de gastgevers uit Haarlem noord. Dit resulteerde al na negen minuten in een 0-1 voorsprong voor de bezoekers. VVH stelde hier weinig tegenover. Toch was het Jordi Hurkmans die na een kleine vijfentwintig minuten spelen de gelijkmaker in het boekje van de scheidsrechter liet optekenen. Een strakke pass van Jeffrey Kors werd door Duran Tüncer voorgegeven op werphengel Hurkmans die de gelijkmaker inschoot.

De rest van de eerste helft speelde zich vooral af op het middenveld, met weinig spannende momenten voor de goal.

Het begin van de tweede helft leek veel op het eerste bedrijf. Zwanenburg aan de bal in de aanval en VVH die verdedigde en sporadisch er uit kwam. Al na zes minuten in de tweede helft kwam Zwanenburg op de verdiende 1-2. Een wonderschone omhaal werd verzilverd. Helaas voor de doelpuntenmaker was er geen publiek om de goal alla Van Basten te aanschouwen. Daarna was het weer kommer en kwel. De harde wind maakte het voelballen bijna onmogelijk. Beide ploegen zakten ver weg en een indirecte vrije trap in de zestien meter van Zwanenburg werd kinderlijk eenvoudig verprutst.

In de zevenentachtigste minuut werd dan toch vrij onverwachts de gelijkmaker gescoord door Hurkmans. Vanuit de scrimmage kreeg hij de voet tegen de bal en de 2-2 was een feit.

Normaal gesproken speelt VVH dit uit, maar een scheidsrechterlijke dwaling zorgde voor de 2-3. De rechtsbuiten van Zwanenburg werd in buitenspelpositie aangespeeld, was het nou nog op het randje, dan kan men er vrede mee hebben. Drie tot vier meter voorbij de laatste verdediger. De assistent steekt de vlag omhoog en tot ieders verbazing, zelfs van de bezoekers, zei het hautaine vingertje van de leidsman: nee hoor doorspelen.

Toen verdediger Rietbeek hier de leidsman over aansprak, kreeg de normaal schuchtere Rietbeek 2x de gele kaart. Eén voor het aankomen rennen na de beslissing en één voor protesteren. Vanuit de verslaglegging is er nooit commentaar op de scheidsrechter, die ook een liefhebber is en de vrije zondag opoffert, maar dit sloeg nergens op. Als twee minuten later ook nog de bal op stip gaat na een overtreding die buiten het strafschopgebied is gemaakt, is het over en uit. 2-4 met drie doelpunten in de turbulente laatste vijf minuten. Door deze overwinning nestelt Zwanenburg zich bovenin en likt VVH de wonden.

Voorafgaand aan de wedstrijd hielden beide teams, net als het tweede elfal daarvoor één minuut stilte. Het overlijden van Filarakia eigenaar Lucas Lavranos en jarenlange hoofdsponsor van de selectie van VVH/Velserbroek hakte er goed in bij de selectie. Een jarenlange vriendschap onstond toen de selectie tijdens een zomervakantie werd opgeschrikt door een aardbeving op Kos. Lucas en zijn vrouw Johanna vingen de boys op. Dit zijn de VVH’ers nooit vergeten. Een aantal keer is Lucas met zijn gezin aanwezig geweest bij VVH en heeft hij van de ongedwongen sfeer mogen proeven. Als echte horeca- en familieman genoot hij van de sfeer. Samen met zijn jongens van VVH.