Sponsors

Erop of eronder voor VVH JO18

Velsen Rkvv JO18-2

2 - 0

VVH Velserbroek JO18-1

Competitie

2e klasse Zwaluwen Jeugd (1e fase) 02

Datum

9 oktober 2021 12:30

Scheidsrechter

R.J. Brouwer

Accommodatie

Sportpark Driehuis
Wolff en Dekenlaan 144
1985HT
DRIEHUIS NH
tel. 0255-513768

Dit weekend stond de belangrijkste wedstrijd van de competitie op het programma.

Velsen JO18-2 was de enige ploeg die aan kon haken en met gelijkwaardige cijfers hun wedstrijden won. Zij hadden echter al punten verspeeld door een gelijkspel tegen Blauw Wit. Een gelijkspel zou dus al een mooi resultaat zijn voor de jongens en meiden van de JO18, want daarmee zou het kampioenschap ze haast niet meer kunnen ontgaan. 

Maar dat zal niet makkelijk worden. Zeker niet door een vroeg doelpunt van Velsen. Een snelle uitbraak over links zet al na 5 minuten de 1-0 op het scorebord. VVH is niet uit het veld geslagen en blijft gewoon hun goede spel van de laatste tijd spelen. Ze hebben veel balbezit en de combinaties lopen goed. 

Maar de verdediging van Velsen staat goed en onze aanvallen lopen daar telkens op stuk. Het enige dat Velsen er tegenin kan brengen is de lange bal naar voren. Maar ondanks hun razendsnelle aanvallers blijft onze verdediging overeind. Totdat er in de 25e minuut een aanvaller alleen voor Jesse opduikt. Geschrokken van de kans schiet hij echter hoog over. 

Na een half uur spelen is dan de eerste kans voor VVH. Een aanval door het midden leidt tot een schot van Sem, dat helaas via een verdediger en de keeper op de lat terecht komt. Niet veel later wordt een scherpe voorzet van Daniël door Sem over gekopt. En zo gaan we de rust in met een licht veld overwicht voor VVH, maar nog steeds een 1-0 achterstand.

In de tweede helft zijn de intenties van Velsen al snel duidelijk: met hand en tand de voorsprong verdedigen. Voetballend zijn ze de mindere van VVH, en de lange ballen komen ook niet vaak meer aan. Maar verdedigend staan ze hun mannetje en af en toe zoeken ze het randje op. Met harde en soms gemene overtredingen en vooral veel tijdrekken, proberen ze de overwinning uit het vuur te slepen. Dat levert uiteindelijk ook een gele kaart en een tijdstraf op voor Velsen. Ondertussen blijft het goed spelende VVH hun tanden stuk bijten op de Velsense verdediging.

Halverwege de tweede helft wordt een bekeken schot van Sietse door de goed keepende Velsense doelverdediger opnieuw op de lat getikt. En de daaropvolgende corner levert weer een kans op, maar geen doelpunt. VVH blijft geconcentreerd spelen en voor Velsen is het pompen of verzuipen. De ballen worden zover mogelijk weggetrapt, want voetballend komen ze er niet uit.

Voor VVH begint te tijd te dringen, en ook de verdedigers begeven zich meer naar voren. De druk neemt steeds verder toe, maar de lange ballen van Velsen, worden daardoor natuurlijk ook gevaarlijker. Gelukkig staat Jesse attent te keepen en blijft het tot de laatste minuut superspannend.

Maar dan weet Velsen toch gebruik te maken van de ruimte die het voorin krijgt en wordt de 2-0 binnengeschoten en is de wedstrijd gespeeld. Als vlak daarna de goed fluitende scheidsrechter de wedstrijd beëindigt, is de ontlading bij Velsen groot, en de teleurstelling bij VVH nog veel groter, want met deze uitslag is Velsen niet meer in te halen en het kampioenschap buiten bereik.

Heel jammer, maar er valt niemand iets te verwijten. VVH JO18 heeft heel goed en geconcentreerd gespeeld, maar nauwelijks kansen kunnen creëren, en dat was de verdienste van het sterk verdedigende Velsen. Volgende week nog één wedstrijd, waarin ze de teleurstelling van zich af kunnen spelen.
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!