Datum

8 oktober 2017 14:00

Accommodatie

Onbekend

Een waterig zonnetje liet zich zien bij de aftrap tussen VVH Velserbroek en sv Ouderkerk. De intenties van de bezoekers werden al snel duidelijk en VVH liet zich in de eerste vijf minuten overrompelen. De rood wit blauwen hadden weinig in te brengen tegen de snelle aanvallers van de bezoekers die in balbezit vrij snel de aanval zochten. De lange bal werd hierbij vaak gebruikt. Al in de tiende minuut moest keeper MARIO Veldt met een geweldig reflex de bal uit de linkerhoek boksen. Een subliem genomen vrije trap werd door niemand aangeraakt. Alleen Veldt was op zijn hoede en dus bleef het nul nul.

Langzaam kwam VVH beter in het spel, maar de betere doelpogingen waren toch echt voor de bezoekers uit het tweede dorp van de gemeente Ouder-Amstel. Gelukkig voor de mannen van coach Looij hadden de voorwaartsen van sv Ouderkerk het vizier niet op scherp. Hierna waren de kansen voor de thuisploeg. Achtereenvolgens Boonstra en twee keer Kors zagen in keeper de Jong een grote sta in de weg. Vooral de tweede actie van de onfortuinlijke spits van VVH was er een die uit het boekje kwam. Een goede trap van Veldt werd gecontroleerd door Sander Loogman, die op zijn beurt Jeffrey Kors in stelling bracht. Zijn schot ging voorlangs waarbij Angelo Luhulima een kleine tien centimeter te kort kwam om de bal binnen te tikken. Ouderkerk ging een stapje harder lopen en in het laatste kwartier van de eerste helft verzuimden de gasten om op voorsprong te komen. Vier opeenvolgende kansen werden tot ontsteltenis van coach Van der Horst niet verzilverd. Dat de brilstand bij rust nog op het virtuele scorebord stond, hadden de gasten geheel aan zichzelf te wijten.

Gelijk na het fluitsignaal van scheidsrechter Mario de Vries voor het begin van de tweede helft, kreeg VVH een uitstekende kans om op voorsprong te komen. Een goed genomen hoekschop werd krachtig ingekopt door Kors. Ouderkerk antwoorde met een venijnig schot van Couperus voorlangs. Couperus die niet helemaal zijn dag had, werd goed in de tang gehouden door Jamie Riebeek. Het spel golfde in de tweede helft over en weer en Ouderkerk was gevaarlijker voor het VVH doel dan andersom. Toch was de eerste echte grote kans voor de Haarlemmers. Angelo Luhulima werd allen voor de keeper gezet door Mark van der Werff. Met kunst en vliegwerk wist de Ouderkerkse goalie de bal uit get doel te houden. Twee minuten later werd wederom Luhulima in scoringspositie gezet. Dit maal trof hij het zijnet.

Een kwartier voor tijd kreeg Ouderkerk een penalty. Een ongelukkige actie van Niels Vlaming deed de scheidsrechter besluiten de bal op de stip te leggen. Dit buitenkansje was een prooi voor Mitchell Melissen. Veldt zat nog wel in de goede hoek, maar de bal was te hard ingeschoten. 0-1. Coach van der Horst gooide de boel gelijk dicht en wisselde matchwinner Melissen voor van Luijn. Ook marcel Looij wisselde. De moegestreden Boonstra werd vervangen door Nigel de Meyer. Om wat extra’s te forceren wisselde Looij nogmaals. Robin Zeeuw ging en Stefan Scholts kwam erin als breekijzer. Ook de coach van Ouderkerk wisselde nog twee maal. Couperus werd vervangen door Kaashoek en Thijs de Dood maakte plaats voor de Maurice Noten. VVH was niet meer bij machte om de 0-1 om te buigen en moest de eerste nederlaag van de competitie incasseren.

Volgende week gaan de mannen van Looij op bezoek bij United DAVO. Aftrap aan de Zuid Schalkwijkerweg is om 14:00 uur