10 maart 2019 14:00

Accommodatie

Onbekend

Op een nat en winderig sportpark werd om vijf over twee afgetrapt. Beide ploegen verkeren in de onderste regionen van de derde klasse dat na het wegvallen van Real Sranang voor het grootste gedeelte door elkaar gehusseld is. Ouderkerk had daar het minste last van want Real had de drie punten meegenomen uit Ouderkerk. Hierdoor bleven de mannen van Lex van der Horst en Jules Pasteuning op achttien punten staan.

Dat de wind net als vorige week van grote invloed was, zagen de opgekomen bezoekers al gauw. Eerst nog in de lengte richting van het veld, maar daarna snel draaiend naar alle kanten. VVH dat de eerste helft de wind vol tegen had, kreeg deze na een klein kwartier voetballen schuin tegen zich aan. Toch was de eerste kans voor de bezoekers. Na een goede actie van Luhulima had Jeffrey Kors moeten uithalen. In plaats daarvan legde hij af op de meegekomen Van der Werff die er minder goed voor stond en dus de bal in de handen van doelman Rene de Jong schoot.

Sv Ouderkerk wist de laatste zeven wedstijden niet te winnen, ging al vroeg opportunistisch voetballen, joeg de bal naar voren en probeerde al vroeg de kopsterke spits te vinden. In de twintigste minuut was het raak en caramboleerde de bal via de paal, lat en Tom Straver van Ouderkerk in het doel van de tricolores achter Marco van den Bogaard. VVH schakelde een tandje bij, maar Ouderkerk bleef hoog druk zetten en de verdedigers en keeper van VVH werden genoodzaakt de lange bal te spelen. Ouderkerk kreeg langzaam het overwicht in de eerste helft, maar kon dit niet in doelpunten omzetten. De speldenprikken van VVH zorgden er ook voor dat Ouderkerk alert moest blijven. Zo kabbelde de eerste helft naar de warme thee en kon coach Jeroen de Vries orde op zaken stellen.

De tweede helft was nog geen tien minuten oud toen aanvoerder Mark Krol aangaf niet meer verder te kunnen. Ischias in zijn linker grote teen was de oorzaak van de wissel. Rietbeek werd aanvoerder en de oude Vlaming kwam op de plek van Krol. VVH en Ouderkerk probeerden allebei te voetballen ondanks de harde wind en felle regen. In de zestigste minuut kreeg VVH loon naar werken. Kwikzilver Mark van der Werff ronde een knappe actie af en schoot de 1-1 binnen. Een kleine tien minuten later kon Kors de score verdubbelen via de penaltystip. Wat normaal nooit gebeurde, gebeurde nu wel en hij schoot de bal naast. In de zevenenzeventigste minuut rondde Sander Loogman een heerlijke vooractie van Mark van der Werff weergaloos af. VVH bleef drukken en de technische staf van Ouderkerk ging wisselen. Bryce ging en Kleine Staarman kwam. Dit gaf gelijk een boost in de aanvalsgolf van de blauw-witten en zes minuten voor het einde kwam de thuisclub op gelijke hoogte door middel van een zondagsschot vanaf de zestien meter.

De lange ballen die VVH bleef pompen had op drie minuten voor het eind signaal bijna resultaat, maar de jonge Van Kouteren kon de bal net geen genoeg richting meegeven. Eén minuut was het wel raak en schoot de getergde Jeffey Kors op een knappe manier af toen de laatste nam van Ouderkerk zich verslikte in de bal. Op zijn Romario’s omspeelde hij eerst de uitgekomen doelman om daarna een verdediger het bos in te sturen en de bal in de korte hoek te plaatsen. Even later floot de goed leidende scheidsrechter Huub Sio af en kon VVH drie punten aan het totaal toevoegen.