19 mei 2019 14:00

Accommodatie

Onbekend

De mannen van coach Jeroen de Vries wisten wat er dit weekend op het spel stond. De Meer uit Amsterdam Oost is een directe concurrent voor de tricolores. Bij winst heeft VVH alles in eigen hand.

Na de zeperd vorige week tegen de overigens terechte kampioen van 3C HBC, speelde VVH nu wel geconcentreerd en gedisciplineerd. Na tien minuten stond de kansenteller op drie voor VVH en één voor De Meer. VVH Velserbroek speelde beter en de druk op de instant goalie van De Meer werd alsmaar groter. Deze druk resulteerde in een 1-0 voorsprong na een half uur spelen. Een afgemeten voorzet werd feilloos ingekopt door Jeffrey Kors, die na zijn wonderschone goal van vorige week goed in zijn vel zat. De voorwaartsen van VVH Kors, Hurkmans en Luluputy waren zo goed als ongrijpbaar voor de verdedigers van De Meer. Toch kwamen de bezoekers zes minuten later op gelijke hoogte door een kopbal van Tes Abbenhues. Een aantal minuten hiervoor had verdediger Jamie Riebeek de gele kaart ontvangen en werd vervangen door de oude Vlaming.

Het tweede bedrijf was een kopie van deel één. De Meer kon niet en VVH wilde maar al te graag. Wederom waren de kansen voor de thuisploeg en kwam De Meer er spaarzaam uit. Door de druk vooruit en de ruimte achter de verdediging van de Haarlemmers, ontstonden er zowaar kleine kansjes voor de bezoekers. Nadat Luluputy, Kors en Hurkmans divers goede mogelijkheden niet hadden verzilverd, kroop de schrik bij VVH om het hart. Een grote kans voor De Meer werd gelukkig naast geschoten. Na een uur spelen wisselde trainer Stan Bijl van De Meer verdediger Hielkema voor een extra aanvaller. Van haren mocht zijn opwachting maken in de hoofdmacht.

Op een kwartier van het einde maakte Sander Loogman een wereldgoal. Van een kleine dertig meter werd de doelman verschalkt. VVH kwam op de zo gewenste 2-1 voorsprong. Trainer Bijl ging alles of niets spelen en bracht een ausputzer in het veld. Thomas Gesink verving Bonenkamp. De boomlange aanvaller moest de gelijkmaker forceren. Trainer De vries wisselde Danny Zeeuw voor een frisse verdediger Patrick Uijtendaal. Vijf minuten voor het einde van de officiële speeltijd, maakte Loogman aan alle inspiraties van De Meer een einde door een vrije trap in de bovenhoek te krullen en de stand van 3-1 in het boekje van de scheidsrechter mevr Steur te laten optekenen. Ook Robin Zeeuw mocht nog minuten maken en kwam erin voor Angelo Luluputy.

Volgende week staat de laatste competitiewedstrijd op het programma. De rood wit blauwe brigade speelt om twee uur bij Alliance ’22.