2e klasse Zwaluwen Jeugd Beker (1e fase) 02

Van der Aartweg 12
2026ZL
HAARLEM
tel. 023-5376973

Na de teleurstelling van vorige week waar de strijd om de eerste plaats werd verloren, was vandaag de laatste wedstrijd van fase 1. Deze was om des keizers baard, want de 2e plaats stond al vast, maar natuurlijk wilden de spelers de teleurstelling van de week ervoor van zich afspelen.

En ze gingen goed van start tegen de als 5e geklasseerde beverwijkers, met in de 1e minuut al meteen een schot van Alen dat helaas over ging. VVH speelde vrij slordig in de beginfase. Misschien een beetje gemakzucht? Toch maakt Jelte na een minuut of 10 de openingstreffer.

Maar het bleef oppassen geblazen, want binnen een minuut na de aftrap, moest Jesse al weer handelend optreden om de gelijkmaker te voorkomen. En nog weer een minuut later was het Roan, die met een fantastische sliding de gelijkmaker voorkwam. Ook de 2-0 van Sander na 20 minuten betekent niet dat we achterover kunnen leunen, want vlak daarna raken de Kennemers de paal.

VVH krijgt ook nog de nodige kansen; een schot van Max gaat net naast en een vrije trap vanaf de middellijn wordt knap door Yari teruggelegd. Helaas net iets te hoog voor Jelte om 'm in te koppen. Als Alen net binnen het half uur de 3-0 maakt, weet iedereen dat het wel goed zit. Een corner wordt door Sander mooi laag in de hoek gekopt, maar de keeper weet 'm op miraculeuze wedstrijd nog tot corner te verwerken. Op slag van rust scoort Alen de 4-0, en vervolgens geeft hij na een mooie solo over links Jelte een niet te missen kans: 5-0.

Ondanks dat de Kennemers goed voetballen, blijken ze toch een maatje te klein voor de jongens van VVH. Ze spelen eigenlijk wel een beetje hetzelfde als onze JO18; ze proberen van achteruit op te bouwen, en dat gaat goed tot het middenveld, maar omdat onze verdediging goed staat, komen ze nauwelijks verder dan dat.

In de 2e helft gaat VVH weer 'als vanouds' los. Jelte scoort al na 3 minuten. En 2 minuten later krijgt Daniël de bal van Max aangespeeld, hij draait mooi bij z'n man weg en schiet van meer dan 20 meter via de onderkant lat binnen. Ook Sander weet daarna de keeper te verschalken met een geplaatst laag schot. En zo staat het binnen 10 minuten na rust al 8-0.

De kansen blijven zich aaneen rijgen. Een kopbal van Alen wordt ternauwernood door de keeper van de doellijn gehaald. En na een kwartier heeft Daniël de 9-0 op z'n schoen, na een mooie combinatie met z'n broer. maar deze kans eindigt naast het doel. Weer een gevaarlijke corner in de 20e minuut wordt door Sander op paal gekopt. En de enige die alert reageert is Sander zelf, die in de rebound de 9-0 binnentikt.

De 10-0 is van Max die vrij op de keeper af kan rennen en beheerst afmaakt. Halverwege de tweede helft raken de Kennemers toch wat gefrustreerd en maken af en toe vervelende overtredingen. Vooral Sietse moet het ontgelden, maar dat weerhoudt hem er niet van om de 11-0 te scoren. Nu dreigt het een beetje uit de hand te lopen; er ontstaat een opstootje op het veld, na weer een harde overtreding. De scheidsrechter treedt echter goed op en stuurt de Beverwijkse aanstichter voor 10 minuten naar de bank, waardoor de rust wederkeert.

De corners worden in de tweede helft genomen door Max. Tot nu toe waren deze altijd voor Daniël, en zijn goede corners zorgden eigenlijk altijd voor gevaar. Nu blijkt dat Max ook goede corners kan nemen, en de kopsterke Daniël is dan een extra gevaar voor het doel. Een slimme keuze! Maar voor de corner na een half uur in de 2e helft heeft Max niemand nodig. Hij draait 'm fraai in één keer het doel in: 12-0. Een kleine 10 minuten voor tijd, is het Daniël die de eindstand op 13-0 bepaalt.

In de slotfase wordt Yara nog naar voren gestuurd en ze krijgt ook nog een mooie kans op een treffer, maar ze schiet naast. En omdat de scheidsrechter de wedstrijd al na ruim 41 minuten beëindigt, is een tweede kans haar niet gegund. De Kennemers hadden het wel in zich om meer tegenstand te bieden. Een leuk team, met ook twee meiden, met een speelwijze gelijk aan VVH, dat echter iets te snel de kopjes laat hangen.

Onze jongens en meiden hebben 7 goede wedstrijden gespeeld. De hand van trainer/coach Thomas is duidelijk zichtbaar. En we gaan met vol vertrouwen beginnen aan de nieuwe competitie!