Clubhistorie

V.V.Hercules-Logo_300p-breed.jpg

VVH/Velserbroek is 16 september 1906 opgericht en is daarmee een van de oudste voetbalverenigingen van Haarlem en omstreken.

De oorspronkelijke naam was Voetbal Vereniging Hercules (V.V.H.).

Op 1 juni 1993 is V.V.H. gefuseerd met V.V.Velserbroek en ging de vereniging verder onder de naam VVH/Velserbroek.

De vereniging VVH/Velserbroek is nu meer dan 114 jaar oud en in al die jaren hebben vele bestuursleden, vrijwilligers, trainers, begeleiders, voetballers en voetbalsters zich ingezet op en voor de club.

• Wie waren de mensen die onze club in zijn lange historie een gezicht hebben gegeven, en die onze club voor korte of lange tijd hebben gesteund met hun mateloze inzet?

• VVH is vaak binnen de regio Haarlem verhuisd: op welke locaties heeft VVH in al die jaren gevoetbald?

• Hoe vaak heeft VVH een nieuw clubhuis moeten bouwen?

• VVH kende vele hoogtepunten maar ook tegenslagen. Hoogtepunten werden uiteraard uitbundig gevierd, maar werd voor alle tegenslagen een oplossing gevonden?

• Hoe kon VVH zo lang bestaan?

Op deze en vele andere vragen kun je nu online antwoorden vinden. In de goed gedocumenteerde historie van VVH staan alle feiten uitvoerig beschreven.

Wil je meer weten over de rijke historie van VVH/Velserbroek, neem dan een kijkje in een van de volgende 4 Jubileumboeken die ter gelegenheid van de laaste 4 grote jubilea zijn gemaakt, en welke nu op onze website zijn gepubliceerd.

Klik op een van de onderstaande jubileumboeken om deze te openen en te lezen (wees geduldig, het downloaden kan soms even duren...):

Jubileumboek 50-jarig bestaan (1956)
VVH1956_A4_Pagina_01_250p-breed.jpg

Jubileumboek 75-jarig bestaan (1981)
VVH1981_A4_Pagina_001_250p-breed_.jpg

Jubileumboek 90-jarig bestaan (1996)
VVH1996_A4_Pagina_01_250p-breed.jpg

Jubileumboek 100-jarig bestaan (2006)
VVH2006_A4_Pagina_01_250p-breed.jpg

Eerder verschenen nieuwsberichten betreffende de historie van onze club: